Gebruik jij vegan tandpasta?

Veganistisch leven kan soms best lastig zijn, zo kan het bijvoorbeeld een zoektocht zijn om een vegan tandpasta te vinden. In veel meer producten dan je denkt zijn dierlijke ingrediënten gebruikt en anders zijn ze wel geproduceerd met behulp van dierproeven. Een volledig diervriendelijke variant ergens van vinden kan daarom erg moeilijk zijn. Ben jij op zoek naar een vegan tandpasta die van een goede kwaliteit is? Dan zijn de tandpastatabletten van Choose een uitstekende keus. Zo poets jij je tanden diervriendelijk en milieuvriendelijk en ook nog eens helemaal plasticvrij!

Zonder dierlijke ingrediënten

Het kan lastig zijn om een vegan tandpasta te vinden, maar dat geldt eigenlijk voor alle producten die je wilt kopen. Op het moment dat je besluit veganistisch te leven, weet je dat je geen vlees en vis meer gaat eten, maar ook geen honing bijvoorbeeld. Leren schoenen en wollen truien behoren tot het verleden. Dit zijn allemaal vrij gemakkelijke, of in ieder geval overzichtelijke, stappen om te zetten. Het is immers duidelijk dat dit producten zijn die afkomstig zijn van dieren. Maar heb je eenmaal deze producten verbannen uit je leven, dan komt de lastigste stap, namelijk alle andere producten die je gebruikt controleren op dierlijke ingrediënten. Een vegan tandpasta bijvoorbeeld, maar ook andere verzorgingsproducten die helemaal veganistisch zijn. Je staat er vaak niet bij stil in hoeveel artikelen dierlijke ingrediënten gebruikt worden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor snoepgoed, waar gelatine in verwerkt is, of voor haarborstels, waar haren van varkens in verwerkt zijn. En zit er geen dierlijk ingrediënt in, dan is er altijd nog de kans dat het product op dieren getest is. Dat is bij sommige vegan tandpasta dan weer het geval. Ook daar word je als veganist natuurlijk niet blij van. Het is nu gelukkig wel heel gemakkelijk geworden om veganistisch je tanden te poetsen, namelijk door te kiezen voor de producten van Choose.

Vegan tandpasta van Choose

De producten van Choose zijn niet alleen volledig veganistisch en dierproefvrij, ze zijn ook helemaal vrij van plastics. Niet alleen zit hun vegan tandpasta niet in plastic tubes, er zitten ook geen microplastics in verwerkt. Zij hebben in het hele product nagedacht over milieu en duurzaamheid, zonder in te leveren opeen goede werking voor jouw gebit. Kies je voor Choose, dan kies je bovendien niet voor pasta, maar voor tabletten. Hoe poets je hier je tanden mee?

  • je stopt één tablet in je mond
  • je kauwt de tablet fijn
  • je maakt je tandenborstel nat onder de kraan
  • je gaat poetsen

Door de tabletvorm gebruik je deze vegan tandpasta ook heel afgemeten, je gebruikt er nooit teveel of te weinig van. Daarnaast is een groot pluspunt dat je er een abonnement op kunt nemen. Je krijgt dan eens in de zoveel maanden, afhankelijk van jouw instellingen, navulverpakkingen toegestuurd. Zo hoef je zelf nooit meer naar de winkel om deze producten te kopen. En natuurlijk wil je niet alleen een vegan tandpasta gebruiken, je wilt ook dat je tandenborstel veganistisch en milieuvriendelijk is. Dat kan door ook meteen bij Choose tandenborstels van bamboe te bestellen.