Kosten gastouder; tarieven bij gastouderbureau Snoesje

Ik ben moeder van twee kinderen. Via een goede vriendin van mij die ook in Twente woont, werd ik bekend met gastouderbureau Snoesje. Ik was op zoek naar betrouwbare, betaalbare kinderopvang met een persoonlijke manier van werken. Snoesje rekent zeer gunstige tarieven en de kosten gastouder zijn dan ook erg goed. Ik heb eerst nog gekeken naar de mogelijkheden van reguliere opvang. Maar de kosten gastouder kwamen veel lager uit. Nou zijn de kosten gastouder voor mij zeker niet het belangrijkste. Natuurlijk is het prettig als de kosten gastouder niet te hoog liggen, maar waar het mij vooral om gaat is dat ik mijn kinderen met een gerust hart naar de opvang breng. Dat gebeurt alleen maar op het moment dat je je bij een bepaalde organisatie goed voelt. Bij Snoesje had ik meteen al een goed gevoel. Ik heb eerst even op mijn gemak de website bekeken en daarna ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden van gastouderschap en de kosten gastouder. Ik heb zelf namelijk nog even overwogen om gastouder te worden. Ook dat is namelijk een mogelijkheid die je hebt bij Snoesje. De kosten gastouder hangen bij Snoesje van een aantal dingen af:

  • Het aantal kinderen waarvoor je als ouder opvang nodig hebt;
  • De tarieven die worden berekend voor de gastouder van je keuze;
  • De flexibiliteit van de gastouder en het aantal uren dat je opvang nodig hebt.

Kosten gastouder; Persoonlijke aanpak

Snoesje werkt op prettige manier en dat merk je meteen al wanneer je contact opneemt om de dingen te bespreken zoals de kosten gastouder, maar ook bij het kiezen van de gastouder word je heel erg goed begeleid. Voor mij was deze keuze ook meteen de belangrijkste. Ik maakte meteen een afspraak voor een intake gesprek. Op het moment dat je voor gastouderschap kiest, kies je heel bewust. Bij gewone opvang is dat iets minder het geval, omdat je per definitie te maken hebt met verschillende begeleiders en die kies je dus niet zelf. Ik vond dat zelf niet prettig. De idee dat je zelf bepaalt met welk persoon jouw kind veel tijd doorbrengt is voor mij erg prettig. Naast de gunstige kosten gastouder, speelde dit feit bij mijn keuze minstens zo’n grote rol. Ik ben meteen goed na gaan denken over wat eigenschappen van een gastouder zijn die voor mij belangrijk waren, en ook, wat ik dacht dat bij mijn kinderen past. Jonge kinderen zijn volop in ontwikkeling en met welke personen ze in aanraking komen heeft veel impact. Daarom koos ik Snoesje en omdat de kosten gastouder erg goed zijn.

Het opbouwen van een goede band met het kind

Gastouderschap is een prettige manier van opvang waarbij de persoonlijke aandacht per kind centraal staat. Er is veel onderzoek gedaan naar hechting en daaruit bleek steevast dat kinderen die zich beter leren hechten, bijvoorbeeld doordat ze in een vertrouwde omgeving opgroeien, ook op latere leeftijd veel beter in staat zijn om goede relaties op te bouwen. Met deze gedachten in mijn achterhoofd, heb ik als moeder ook gekozen voor gastouderschap. In mijn geval breng ik mijn kinderen naar de gastouder, maar er is bij Snoesje ook de mogelijkheid om de gastouder naar jouw huis te laten komen. In beide gevallen heb je in ieder geval te maken met een vaste gastouder en dat was voor simpelweg het belangrijkste. De kosten gastouder zijn per gastouder verschillend en Snoesje rekent de kosten per kind per uur. Deze tarieven worden voor de opvang aanvangt natuurlijk samen overeengekomen. Ontdek Snoesje en bezoek zelf eens de website. Lees meer…