Stoppen met roken doe je door elektrisch te roken

Stoppen met roken gaat vaak via een aantal fases. Deze fases worden in de gezondheidspsychologie gebruikt om mensen te helpen met stoppen. Het begint immers bij inzicht in je eigen gedrag en daarna kun je beginnen met stoppen. Allereerst, als je nog gewoon een roker bent, dan bevind je je in de zogenaamde pre-contemplatie fase. In deze fase ben je niet bezig met stoppen en je voelt ook geen behoefte om te stoppen. Mensen die in deze fase blijven plakken zullen dus ook niet stoppen met roken. Maar als je deze eerste fase wel verlaat, dan kom je in de contemplatieve fase terecht. In deze fase rook je weliswaar nog steeds, maar je hebt wel de behoefte om te stoppen. Je leest bijvoorbeeld specifieke teksten die gaan over stoppen met roken en je bent je steeds meer bewust van het feit dat roken slecht voor je is. Misschien dat je in deze fase blijft steken, omdat je niet denkt dat je kunt stoppen. Stoppen is erg lastig zonder een soort van overgangsfase. Om van de ene op de andere dag zo maar te stoppen vergt extreem veel wilskracht. Lang niet ieder mens beschikt over een krachtige wil. Zeker niet als er een verslaving in het spel is. Je moet dus iets vinden waardoor je niet zoveel van je eigen wilskracht gebruik hoeft te maken. Dit kan kun je doen via elektrisch roken. De derde fase is de actiefase. In deze fase ga je dus echt stoppen met roken. Het is dan ook in deze fase dat je kunt beginnen met elektrisch roken. Je stopt dan wel met het roken van de tabakssigaret, maar blijft toch elektrisch roken om zo geleidelijk aan helemaal te stoppen met roken.

Wat is elektrisch roken precies?

Elektrisch roken is een vorm van roken waarbij de e-sigaret een zogenaamde e-liquid omzet in damp. Deze damp inhaleer je vervolgens en het is dan ook een damp die je uiteindelijk uitblaast. De vele gevaarlijke stoffen die je in een traditionele sigaret aantreft, inhaleer je dus niet langer als je elektrisch gaat roken. Maar de verslaving van het lichaam draait natuurlijk om nicotine. Dus je kunt wel elektrisch gaan roken, maar als je lichaam geen nicotine binnen krijgt maakt het voor de wilskracht en verslaving natuurlijk geen verschil. De fysieke behoefte aan nicotine is wat stoppen met roken zo moeilijk maakt. Zodra het lichaam geen nicotine meer krijgt, dan komt het lichaam als het ware in opstand via de vervelende ontwenningsverschijnselen. Mensen die niet roken krijgen bijvoorbeeld last van stress gevoelens. Gelukkig kun je elektrisch roken met een e liquid waar nicotine in zit. Op deze manier houd je je lichaam onder controle, want het lijf krijgt waar het zo intens naar verlangt. De wilskracht wordt daardoor minder belast. Als het lichaam eenmaal gewend is aan minder nicotine, dan kun je ook elektronisch gaan roken met een e liquid zonder nicotine. E-roken helpt je dus om rustig af te bouwen. Op den duur hoef je dus ook niet meer elektrisch te roken. Maar als elektrisch roken je bevalt, dan kun je daar ook mee doorgaan. Elektronisch roken is in ieder geval een stuk minder schadelijk.

Waar koop je een elektrische sigaret?

Als je een e sigaret wilt roken heb je uiteraard een E-sigaret nodig. Deze koop je via ea-sigaret.nl. Hier kun je ook meteen terecht voor andere benodigdheden zoals:

  • Mod / Boxmod
  • E-liquid
  • Clearomizers
  • Coils

Dus als je minder ongezond wilt roken roken en de juiste materialen nodig hebt, dan ben je bij ea-sigaret aan het juiste adres.