Weekendtas kind: een essentiële investering!

Laatst ging ik met mijn zoon van 7 kamperen in de buurt van Haaksbergen. Hij had een wat mindere week gehad op school, dus ik wilde hem graag trakteren op een gezellig uitje met de familie. Mijn vrouw kon helaas niet mee, omdat zij gewoon moest werken, dus gingen we met zijn tweetjes. Toen ik hem eenmaal in de auto had, merkte ik hoeveel spullen hij eigenlijk mee had. De Nintendo Switch moest natuurlijk mee, de iPad, een hoofdkussen, kleren en natuurlijk wat vermakelijke leesboeken. Dit alles was heel makkelijk te vervoeren geweest, mits ik een weekendtas voor hem had gehad. Dat was echter niet het geval. Ik wil hieronder graag duidelijk maken waarom een kind een weekendtas nodig heeft:

  • Alles eenvoudig bij elkaar
  • Geen rommel in de tent
  • Alles weer zorgvuldig mee terug

Toen ik erachter kwam dat ik geen weekendtas voor mijn kind had, moest ik een alternatieve oplossing verzinnen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een aantal plastic zakken mee te nemen, tot de nok toe gevuld met spullen en kleding. Mijn vrouw zei me al dat ik iets anders moest verzinnen, maar ik besloot toch dat ik het zo het best kon overzien. Het inpakken van de tassen was niet heel moeilijk, maar in de auto begonnen de problemen. Zoonlief wilde eerst even op de iPad en daarna in zijn boek lezen, maar beide dingen lagen in verschillende tassen. Bovendien lag het boek natuurlijk helemaal onderop, waardoor ik daar natuurlijk niet bij kon. Reden één om een weekendtas voor je kind te kopen: je hebt al je spullen eenvoudig bij elkaar. Nu had ik geen andere optie dan de auto aan de kant zetten om te graven in de tassen. Daarbij scheurde er ook nog een ook! Maar de problemen waren pas begonnen…

Weekendtas kind: geen rommel en stress

Een weekendtas voor je kind heeft nog veel meer voordelen. Toen we eenmaal op locatie waren aangekomen, zette ik de tent op en was het een kwestie van de spullen dumpen. Omdat ik echter geen weekendtas voor mijn kind had, gooide hij alles maar in een hoekje. Ik kon daar niet veel van zeggen: wat moest hij anders? De tent lag dus bezaaid met speelgoed, ik ben zelfs een paar keer op een blokje Lego gaan staan! Het zorgde voor een enorme rommel, waardoor ik mijn eigen spullen niet meer kon vinden. Reden twee voor een weekendtas voor je kind: bespaar jezelf veel opruimwerk! Toen we –na een gezellig weekend- weer op huis aangingen, kwam het laatste probleem om de hoek kijken: hoe krijg je alles weer mee terug naar huis? Een van de tassen was gescheurd, en het leek alsof in de andere ineens een stuk minder paste. Uiteindelijk heb ik het hele zooitje in de auto gegooid en zijn we huiswaarts gegaan. Had ik maar een weekendtas voor mijn kind gekocht! Eenmaal thuis stond mijn vrouw al te wachten. Ik heb net gedaan alsof er niets aan de hand was, maar heb daarna als de wiedeweerga op het internet een weekendtas voor mijn kind gekocht!

Welk type weekendtas koop je?

Dan rest natuurlijk nog de vraag: welke weekendtas koop je dan? Persoonlijk ben ik gegaan voor kwaliteit. Een stevige weekendtas met veel opslagruimte, waar de volgende keer alles gewoon in kan. Zo weet ik zeker dat we de volgende keer weg kunnen zonder al die problemen! Wil jij ook een weekendtas voor je kind kopen? Ga dan eens naar de website van Kids Bags and More. Daar vind je een uitgebreid assortiment met tassen voor ieder budget!