Afvallen is lastig

Ben jij ook wat te zwaar? Dan heb je waarschijnlijk al vele pogingen tot afvallen ondernomen en is dit waarschijnlijk ook al vele malen mislukt. Of je bent voor eventjes geslaagd, maar moest na een paar weken constateren dat de verloren kilo’s er net zo hard weer aangekomen waren. Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend en het gaat ook tegen je werken. Want waarom zou je nog opnieuw een poging tot afvallen doen als je vervolgens al snel weer op je oude gewicht zit? Dat is dan immers ontzettend zinloos. Toch is het de moeite waard om de moed niet op te geven, want een gezond gewicht is wel heel erg belangrijk. Overgewicht wordt in verband gebracht met diverse aandoeningen, die de kwaliteit van jouw leven negatief kunnen beïnvloeden. Denk dan aan zaken als diabetes. En is jouw bmi echt veel te hoog, dan kun je hier ook last van krijgen in de zin dat je veel minder mobiel wordt. Lopen gaat dan bijvoorbeeld steeds lastiger. Afvallen is dus wel echt belangrijk op het moment dat jij te zwaar bent.

Afvallen lukt zo

Hoe lukt het afvallen nu wel? Wat is nu de beste manier om aan de slag te gaan? Wat je zeker niet moet doen, is een van de zogenaamde crashdiëten volgen. Nu is het natuurlijk zo dat geen enkel dieet zichzelf specifiek zo noemt, maar op het moment dat er een groot gewichtsverlies in slechts een paar weken tijd beloofd wordt, dan moet je achterdochtig worden. Niet omdat dit niet mogelijk zou zijn, het zal zeker kunnen lukken, maar je behaalt hiermee geen langdurig resultaat. Ga je namelijk heel snel afvallen, dan schiet jouw lichaam in een stress-stand. Het zal de noodrantsoenen in het lichaam aanspreken om jouw lijf draaiende te houden en daardoor val jij af. Maar zodra je weer ietsje meer eet, worden deze calorieën meteen weer opgeslagen als reserve. Want stel dat er weer een periode van weinig voedsel aanbreekt? Dit schiet dus niet op, je komt vaak meteen weer net zoveel aan als dat je kwijtgeraakt was. Wil jij echt een langdurig resultaat behalen, dan is het van belang dat je het afvallen op een compleet andere manier aanpakt. Je moet dan echt je eetpatroon voor altijd veranderen. Het zal wat langer duren voordat jij je streefgewicht bereikt hebt, maar de kans is dan ook veel groter dat je lange tijd op dit gewenste gewicht blijft!

Feitjes en tips

Je weet nu dus hoe je het afvallen eigenlijk niet aan zou moeten pakken, maar hoe doe je dat dan wel? In de eerste plaats door je eens in het onderwerp in te lezen, zoals over:

  • redenen waarom je niet afvalt
  • wanneer je nu echt te dik bent
  • hoe jij jezelf slank kunt koken

Goede informatie is immers de sleutel tot een succesvolle verandering en dus ook tot permanent gewichtsverlies. Waar vind je nu goede informatie op dit gebied? Daarvoor kun je terecht bij Afvallen met Nederland, een website helemaal gericht op dit onderwerp. Je vindt bij hen heel veel tips en heel veel feitjes, zodat je goed geïnformeerd aan de slag kunt gaan. Maar dat niet alleen, je vindt bij hen ook lekkere recepten die bijdragen aan een gezonder gewicht. Ook bieden zij online begeleiding en een motivatieprogramma. En ook voor een aantal beweegoefeningen kun je bij hen terecht, want steeds maar stilzitten draagt immers niet bij aan een slanker lijf. Wil jij je streefgewicht behalen, dan zul je dus letterlijk en figuurlijk in beweging moeten komen. Met de hulp van Afvallen met Nederland zal het zeker lukken om af te vallen!

Lees meer…