Het leukste model tractor voor kinderen

Als lerares op een basisschool ben ik regelmatig op zoek naar nieuw speelgoed voor de kinderen in de laagste klassen. Omdat het speelgoed ook bij mag dragen aan het onderwijs zoeken we ook speelgoed dat iets te maken heeft met onze lessen. Hiervoor hebben we afgelopen jaar bijvoorbeeld kleine politieauto’s en brandweerwagens gekocht, maar ook een model tractor om de kinderen iets te leren over het boerderijleven. Dat hebben we gedaan via een online winkel die onder andere kleine tractoren verkoopt. We hebben het leukste model tractor gekocht en gebruiken die nu af en toe in onze lessen. In de rest van de tijd spelen de kinderen er lekker mee. Vooral de jongens vinden het leuk om ermee te spelen. Aankomend jaar zullen we denk ik nog wel een model tractor aanschaffen, omdat de huidige zo’n succes is in onze klas. 

Leren met een model tractor

We bereiden nu een aantal lessen voor die gaan over het verkeer. Ook daarin kunnen we de speelgoedauto’s en de tractor die we via rz-farmtoys.nl hebben gekocht prima gebruiken! De kinderen vinden het veel leuker om lessen te volgen waarin ze ook actief mogen spelen. Ik merk dat wat we ze willen leren dan ook beter blijft hangen. Ik heb mijn collega’s daarom ook al aangeraden eens te kijken of ze ook op die manier zouden kunnen gaan werken. Bij oudere kinderen moet je een andere aanpak gebruiken, maar in de laagste klassen werkt het uitstekend. Bovendien was het voor ons heel eenvoudig een model tractor uit te kiezen op de website waar we de trekker hebben gekocht. Het model tractor staat op rz-farmtoys.nl, en was gelijk te bestellen. We hebben het model tractor laten afleveren op school, waarna de kinderen het pakket mochten uitpakken. Dat was extra feestelijk. Ik houd deze webwinkel zeker in gedachten om nog eens wat vaker iets aan te schaffen, bijvoorbeeld:

  • Een model vrachtwagen
  • Speelgoed boerderijdieren
  • Speelgoedauto’s 

Naast een model tractor is er namelijk genoeg moois te vinden online. Ik kan het ouders ook aanraden om eens te kijken. Kinderen spelen tegenwoordig naar mijn mening veel teveel spelletjes online. Als ze wat vaker spelen met speelgoed dat een afspiegeling is van de werkelijkheid leren ze daar veel meer van. Het stimuleert de verbeeldingskracht en het verbale vermogen als kinderen met elkaar spelen en ‘boerderijtje’ imiteren. Verschillende ouders hebben al positief gereageerd op onze aanpak. De kinderen zijn enthousiast als ze in het echte leven dingen tegenkomen die we hebben behandeld, bijvoorbeeld met het model tractor dat we hebben aangeschaft.

Meer speelgoed vinden

Speelgoed kan ook tweedehands worden gekocht. Dat scheelt vaak in de kosten. Dit raad ik ouders nog wel eens aan die veel kinderen hebben, of die niet zoveel te besteden hebben. Gelukkig hoeft een model tractor niet teveel te kosten. Online bestellen kan bovendien geld schelen. Het is een stuk eenvoudiger om online prijzen te vergelijken en aanbiedingen in de gaten te houden dan om zomaar iets in de winkel te kopen. Ouders kunnen onderling ook eens speelgoed ruilen. Dat doen we op school ook. De kinderen weten vaak helemaal niet dat het speelgoed van een andere klas is. Als er eens in de zoveel tijd iets nieuws ligt zijn ze al lang blij. Meer speelgoed vinden is helemaal niet zo lastig. Een mooi model tractor ook niet, als je goed zoekt in een online winkel zoals die van RZ Farmtoys. Zo kunnen kinderen spelenderwijs heel veel leren over de wereld om hen heen.