Kinderfeestje thuis

Vroeger werd eigenlijk altijd het kinderfeestje thuis gevierd. Voor de verjaardag van zoon of dochter werden er wat vriendjes of vriendinnetjes thuis uitgenodigd en er werd heerlijk gespeeld en gesnoept. Op een gegeven moment is hier echter verandering in gekomen, steeds vaker werd er voor gekozen om de feestjes op een andere locatie te houden. Hier waren immers leuke activiteiten te doen en alles wordt er voor je geregeld, wat het voor jouzelf een stuk gemakkelijker maakte. Voor een kinderfeestje thuis moest je immers alles zelf organiseren en velen ervoeren dat het steeds lastiger werd om met iets leuk op de proppen te komen. Ergens naar toe gaan heeft echter ook nadelen. In de eerste plaats het vervoer, je moet dan wel alle genodigden op de plaats van bestemming zien te krijgen en hen ook weer thuis brengen. Niet iedereen heeft een grote auto daarvoor, waardoor het in veel gevallen noodzakelijk werd om het aantal gasten te beperken. Een ander nadeel zijn de kosten, iets laten organiseren is natuurlijk altijd duurder dan dat je zelf zoveel mogelijk doet. En dan is er nog het minpuntje van dat niet ieder kind zich op zijn gemak voelt op een andere locatie, vooral voor de jongsten is een kinderfeestje thuis vaak wel zo prettig, omdat dit een vertrouwde omgeving is.

Ideeën voor kinderfeestje thuis

Een kinderfeestje thuis houden heeft dus verschillende voordelen:

  • je zoon of dochter kan veel meer vriendjes uitnodigen
  • je hoeft niet ergens naar toe te rijden en iedereen weer naar huis te brengen
  • de kosten liggen veel lager
  • de omgeving is voor de jarige, en waarschijnlijk ook voor veel van de jonge gasten, vertrouwd

Maar dan zit je nog wel met het probleem dat je alles zelf moet organiseren en weer zelf met een leuk idee moet komen. Hoe pak je dit nu aan? Wil jij een origineel kinderfeestje thuis geven, dan kun je natuurlijk het internet af gaan speuren naar goede ideeën. Maar dan moet je hiervoor nog wel zelf de materialen verzamelen en je moet het allemaal nog uitwerken. Als je daar de tijd voor hebt, dan is dit natuurlijk een prima optie. En misschien heeft jouw kind zelf al wel een idee voor een thema, waardoor het zoeken naar ideeën gerichter kan. Maar wat als je het zelf al heel druk hebt en je dochter of zoon weet zelf ook niet zo goed wat te doen. Hoe organiseer je dan een leuk kinderfeestje thuis?

Pakketten en kisten kopen of huren

Dan ga je naar de website van Kinderfeestje-Idee! Zij liepen zelf ook tegen de genoemde problemen aan van een kinderfeestje thuis organiseren, maar wilden toch ook niet kiezen voor het dan maar vieren op een andere locatie. Zij hebben daarom verschillende pakketten en themakisten ontwikkeld, met daarin alles wat je nodig hebt om een bepaald soort feestje te kunnen organiseren. Dat maakt het dus wel heel gemakkelijk om zelf een geslaagd kinderfeestje thuis te houden! Sommige varianten kun je bij hen kopen, andere kun je huren. Door de vele mogelijkheden die zij bieden, is er altijd wel een thema te vinden dat jouw dochtertje of zoontje helemaal geweldig vindt! Je kunt dan denken aan zelf parfum of badolie maken, maar ook lasergamen of paintballen behoort tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van cupcakes maken of een brandweerfeestje? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden die zij te bieden hebben. Is jouw kind binnenkort jarig en wil je daarvoor een kinderfeestje thuis geven? Neem dan eens bij Kinderfeestje-Idee een kijkje en je zult zien dat er ook voor jullie een leuk pakket of leuke kist te vinden is! Lees meer…