Ontdek je gezondheid via BMI berekenen voor vrouw

Of je al dan niet gezond bent, hangt samen met tal van verschillende factoren. Het is echter belangrijk om altijd een soort van holistische benadering toe te passen. Dat wil zeggen dat je kijkt naar alle factoren samen en hoe deze in deze gezamenlijke vorm invloed uitoefenen op je gezondheid. Als je die factoren namelijk los van elkaar gaat interpreteren, dan verlies je heel veel informatie. Vaak zijn bepaalde elementen op zichzelf niet direct schadelijk, maar in combinatie met andere zaken juist weer wel. Als je kijkt naar de geïsoleerde factor van gewicht, dan kun je daar helemaal niks mee. Je hebt context nodig om iets over de dat gewicht te kunnen zeggen. 40 kilo voor een kind van 4 is veel te zwaar, maar een vrouw van 40 is met 40 kilo veel te licht. Dus leeftijd is een factor die meegenomen moet worden. Dat geldt ook voor de lengte van iemand. Iemand die 40 kilo weegt en 2 meter lang is, is natuurlijk veel te licht. In dat geval is er sprake van gevaarlijk ondergewicht. Maar als de persoon in kwestie een meisje betreft van 14 jaar die 150 cm lang is, dan is 40 kilogram een gezond gewicht. Mocht het een jongen zijn van 16, dan zit je met 40 kilo alweer aan de lichte kant. Maar in zulke gevallen moet je de pubertijd en de groeispurt er weer bij pakken. Om iets van een inzicht te generen, kun je dan ook het beste je BMI berekenen. Je kunt via berekenen.nl je BMI berekenen voor vrouw. Je kunt dan inzicht generen in de gezondheid van je gewicht op basis van de volgende 4 variabelen: 

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Gewicht
  • Lengte

Hoewel je dan dus al 4 variabelen meeneemt, is het nog steeds niet genoeg om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe gezond je bent. Als je een BMI gaat berekenen voor vrouw, dan kijk je bijvoorbeeld niet naar de omvang van de borsten. Ook de spiermassa wordt niet meegenomen. Wat iemand eet is ook geen factor. Tevens zegt een BMI niets over iemand rook- en/of drinkgedrag. Als je een BMI gaat berekenen voor vrouw, dan kun je dus alleen algemene conclusies trekken over de relatie tussen je gewicht en je lengte. Als deze binnen de norm valt, dan weet je dat je qua gewicht in ieder geval gezond bent. Je hebt dan dus geen overgewicht of ondergewicht. Als na BMI berekenen voor vrouw blijkt dat je te zwaar bent voor je lengte, dan kun je daar dus ook tijdig wat aan doen. Zodra je gewicht namelijk buiten de BMI norm valt, dan nemen de risico’s op gezondheidsklachten toe. 

Surf naar berekenen.nl om je BMI te berekenen voor vrouw

Mocht je inzicht willen in je gewicht om te kijken of je lengte goed bij je gewicht past en andersom, dan kun je je BMI berekenen voor vrouw op berekenen.nl. Je kunt daar de vier bovengenoemde variabelen invullen en meteen je BMI berekenen voor vrouw.

Ook mannen berekenen hun BMI op berekenen.nl

Uiteraard kun je als man ook prima je BMI berekenen op de website.