Triggerpoint massage

Weleens gehoord van triggerpoint massage? Wanneer we het hebben over triggerpoint massage, dan hebben we het het over een massage die zich richt op de knopen die in spieren kunnen zitten. Misschien ben je er wel bekend mee. Harde stukken weefsel in bijvoorbeeld je schouders. Tijdens een triggerpoint massage richt de therapeut zich precies op deze punten in het lichaam waar de weefsel zich heeft vastgezet en de energie niet meer vrij kan stromen. Knopen in de spieren maken dat je lichaam uit balans raakt. Dat kan in bredere zin ten kosten gaan van he algehele welzijn en dat is iets wat je kosten wat het kost moet voorkomen. Bij Kroon Massage kun je terecht voor verschillende soorten massages die worden gegeven door Marga Kroon. Zij is full time massage therapeut en gaat graag met je aan de slag om het lichaam weer helemaal in balans te brengen. Bij Kroon Massage kun je verschillende soorten massages aanvragen zoals triggerpoint massage maar ook ontspanningsmassages.

Triggerpoint massage; klachten door spanning

Zoals gezegd richt een triggerpoint massage zich op de knopen in spieren. Een andere manier om die knopen in de spieren te omschrijven, is als verkramping. Knopen in het lichaam kunnen op verschillende manieren ontstaan. Je kunt bijvoorbeeld door een verkeerde houding knopen en verkrampingen in het lichaam krijgen, maar ook verkeerde voeding of een ongeluk kan er voor zorgen dat deze verkrampingen ontstaan. Tijdens een triggerpoint massage worden deze gevoelige delen van het lichaam aangeraakt waardoor de doorbloeding op gang komt. Omdat er veel gevoel in de punten zit, kan dat soms wat onprettig aanvoelen en de pijn die wordt veroorzaakt door de druk, kan uitstalen naar verschillende plekken in het lichaam. Als je je gewaar wordt van spanningen in het lichaam, dan kan een triggerpoint massage een mooie manier zijn om de aandacht naar je lichaam te brengen en er voor te zorgen dat je de spanning loslaat.

  • Bij Kroon Massage kun je terecht voor verschillende soorten massages
  • Bij Kroon Massage wordt er gekeken naar het lichaam als geheel
  • Bij Kroon Massage kun je makkelijk online aan massage boeken of cadeau doen

Voorkomen is beter dan genezen

We kennen allemaal wel het gezegde; voorkomen is beter dan genezen. Dat die spreuk wel vaker wordt gebruikt, is niet voor niets. Niets in namelijk minder waar. Wanneer er in je lichaam pijnklachten ontstaan, dan is het kwaad meestal al geschiedt. Met andere woorden. Er is dan al langere tijd iets aan de hand. Pijnklachten ontstaat namelijk niet meteen, maar op den duur. Een triggerpoint massage kan helpen deze klachten te verminderen. Maar Marga Kroon werkt op een duurzame manier aan je gezondheid en zal er ook voor zorgen dat je met goede tips de deur uitgaan na je massage. Er zijn namelijk veel dingen die je zelf kunt doen om er voor te zorgen dat je minder last van pijnklachten hebt. Dingen die per definitie niet goed zijn voor het lichaam zijn roken, drinken en slechte voeding. Klein beginnen is altijd goed omdat je het op die manier behapbaar maakt je leven te beteren. Verander daarom niet van de ene op de andere dag je leefpatroon maar pak het stap voor stap aan. Dat werkt het beste voor je geest maar ook voor je lichaam. Goed slapen is een ander belangrijk element als het gaat om je welzijn. Zorg ervoor dat je geen computers en telefoon meeneemt naar je slaapkamer. Op die manier zul je makkelijker in slaap vallen. En boek eens een triggermassage bij Kroonmassage.nl om helemaal te ontspannen en je lichaam een cadeau te geven.