Natuurvoedingsdeskundige

Als wij nadenken over eten, dan denken we vooral aan onze maag vullen. Een natuurvoedingsdeskundige kijkt hier echter heel anders tegenaan, voor een dergelijke professional gaat het bij voedsel echt om voeden. We zijn inmiddels zo ver van de natuur af komen te staan, dat velen geen idee meer hebben van wat ons lichaam nu echt nodig heeft om goed te kunnen functioneren en om gezond te zijn. Velen voelen zich dan ook futloos, ze zitten niet lekker in hun vel en zijn vaak moe en vaak ziek. Een natuurvoedingsdeskundige kan hierbij helpen door het vaststellen van een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat ervoor zorgt dat jouw lijf zo gezond mogelijk wordt. Op die manier zul je veel beter in je vel zitten en veel beter kunnen functioneren! Dit zal echt een zeer positief effect in je leven kunnen hebben, want wie meer energie heeft, komt aan meer dingen toe en voelt zich vaak ook blijer. Het heeft dus een positieve invloed op lichaam en geest! Een natuurvoedingsdeskundige kent de kracht van goede voeding en kan deze kennis op jou overdragen, zodat ook jij jezelf goed kunt voeden in plaats van alleen maar vullen!

Hulp van natuurvoedingsdeskundige

De hulp van een natuurvoedingsdeskundige bestaat niet enkel uit het aanbieden van informatie over een beter eetpatroon, het bestaat ook uit advies met betrekking tot het nemen van supplementen. Als jij bepaalde lichamelijke klachten hebt, dan ga je hiervoor natuurlijk naar je arts toe. Maar vaak kunnen klachten ook deels verholpen worden door te kiezen voor andere voeding en door je lijf te ondersteunen met het innemen van extra vitamines en mineralen. Veel mensen zijn er te weinig van op de hoogte wat supplementen kunnen betekenen en hoeveel invloed anders eten kan hebben op de gezondheid. Een natuurvoedingsdeskundige ziet echter dagelijks mensen met diverse klachten en heeft hier dan ook een grote kennis van. Een specialist op dit gebied kan jou een voedingspatroon aanbieden dat alle bouwstenen bevat die jouw lichaam nodig heeft. Heb jij een allergie of intolerantie, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden en het voedingspatroon wordt zo opgesteld dat je toch alles binnenkrijgt wat je nodig hebt om gezond te worden en te blijven! Met deze kennis worden niet ziektes behandeld, maar wel wordt herstel ervan zoveel mogelijk ondersteund door voeding en supplementen. Een natuurvoedingsdeskundige kan dan ook een belangrijke rol spelen in het genezingsproces!

Behandeltraject

Als jij op zoek bent naar een natuurvoedingsdeskundige die jou kan helpen, dan is Kans Voedingsadvies een praktijk die je zeker in overweging zou moeten nemen! Deze deskundige is gemakkelijk te bereiken via de diverse kanalen die vermeld staan op haar website kansvoedingsadvies.nl. Hoe ziet een traject bij haar er nu uit? Het bestaat uit:

  • een eerste telefonisch contact
  • het invullen van een vragenlijst
  • het bijhouden van een eetdagboek gedurende vijf dagen
  • gesprek over aanpak en mogelijkheden
  • voortgangsgesprekken
  • evaluatie en bespreking van het resultaat

Door middel van de vragenlijst en het eetdagboek, kan de natuurvoedingsdeskundige vaststellen hoe jouw eetpatroon er nu uit ziet. Zij kan natuurlijk vervolgens een advies voor jou opstellen dat zo ideaal mogelijk is, maar het moet voor jou ook haalbaar zijn. Het moet passen bij wat jij wilt bereiken, wat jouw doelstelling is. Als het advies eenmaal is opgesteld, moet je het meeste werk natuurlijk zelf doen, jij moet er zelf voor zorgen dat je eet naar de richtlijnen. Maar de voortgangsgesprekken helpen jou hier wel bij, ze vormen de nodige ondersteuning en ze bieden ook de mogelijkheid om nog wat aan te passen. Deze natuurvoedingsdeskundige kan jou op deze manier zeker helpen bij gezonder worden, gewicht verliezen en lekkerder in je vel zitten!