Oefenbroekjes

Zit jouw kind in de periode dat hij of zij zindelijk moet worden, dan komen oefenbroekjes zeer goed van pas! Sommige kinderen hebben heel snel door wat de bedoeling is van de wc en zijn al snel goed in staat om op tijd aan te geven dat ze van het toilet gebruik moeten maken. Maar vaker is het zo dat er een lange weg aan vooraf gaat. Voor veel kids is het toch erg lastig om dit te leren en ook voor hun ouders kan het daardoor een moeizaam proces zijn. Want hoe pak je dit nu het best aan? Zoals gezegd zijn oefenbroekjes een goede oplossing, een oplossing ook die veel jonge ouders helaas nog niet kennen. Als je niet weet dat deze mogelijkheid er is, dan heb je eigenlijk maar twee opties. De eerste is je kind steeds luiers laten dragen, de tweede is de luier weglaten. Het risico bij dat laatste is natuurlijk dat je vele malen op een dag alle kleren zult moeten verwisselen, omdat je zoontje of dochtertje per ongeluk toch in de broek heeft geplast. Maar het nadeel van het eerste, van het blijven gebruiken van luiers, is dat deze zo goed vocht opnemen, dat jouw kind eigenlijk niet voelt dat het fout is gegaan. Dat maakt dat oefenbroekjes een heel goede uitkomst bieden!

Voordelen oefenbroekjes

Wat maakt oefenbroekjes nu zo handig in deze fase van de ontwikkeling van kinderen? Er zitten vier grote voordelen aan, te weten:

  • ze geven een nat gevoel aan de billetjes bij een plas
  • ze zorgen dat de kleren droog blijven
  • ze zijn gemakkelijk te wassen
  • ze zien er leuk uit

Door het materiaal waar deze broekjes van gemaakt zijn, kan er niet zomaar urine uitlekken, ook als het een iets grotere plas is. Vaak zal het echter zo zijn dat jouw kindje zelf al merkt dat het fout gaat. Zo zit jij dus niet met het hoeven verschonen van de complete kleding, maar hoef je enkel een van de schone oefenbroekjes aan te trekken! Doordat jouw kindje ook echt de nattigheid voelt, zal dit zeker een stimulans zijn om in het vervolg beter op te letten en wel naar het toilet te gaan. Een ander punt dat hieraan bijdraagt, is het feit dat vele van deze broekjes er erg leuk uitzien. Het klinkt misschien wat gek, maar het is gebleken dat kinderen meer hun best doen als zij iets dragen dat zij zelf erg leuk vinden. Daar komt dus nog bij dat de oefenbroekjes gemakkelijk te wassen zijn, je kunt ze dus keer op keer gebruiken en ook dat is erg handig!

Leuke prints

Ga jij binnenkort met de zindelijkheidstraining van je zoontje of dochtertje beginnen, dan is het dus de hoogste tijd om oefenbroekjes te kopen! Dit kun je heel goed doen bij Kidzstore! Zij bieden een heel grote collectie op dit gebied en je vindt bij hen dan ook veel verschillende leuke prints. Denk dan aan kabouters, madeliefjes, luchtballonnen of Delfts Blauw. Maar ook aan konijnen, vissen, vossen of aapjes. Uiteraard zijn de oefenbroekjes niet alleen uitgevoerd in leuke prints, maar ook in leuke kleuren. Zo zijn er altijd wel modellen te vinden die jouw kindje helemaal fantastisch vindt! Kijk dus eens samen met jouw zoon of dochter naar de opties en kies iets uit waar jullie blij van worden! Welke variant je ook kiest, de kwaliteit is zeker in orde! En ook om de prijs hoef je het niet te laten, ze zijn in gebruik echt voordeliger dan luiers en daarom voor deze levensfase van jouw kind een uitstekende optie. Kidzstore.eu is dus de webshop voor wie op zoek is naar oefenbroekjes!